Ministrul Finanțelor: „Avem prea multe angajări, în ultima perioadă”

2 minute de citit
- Publicitate -

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat, întrebat dacă începând de la 1 Mai vor fi oprite angajările în sectorul de stat  și majorările salariale la angajații bugretari, că lucrurile vor intra într-o perioadă de așteptare și de analiză, până la aprobarea unei noi legi a salarizării, în contextul în care autoritățile au decis să ajusteze cu 20 de miliarde lei cheltuielile bugetare.

„Statul român trebuie să facă o ajustare de cheltuieli bugetare, mai ales în zona de cheltuieli neesențiale. Colegii de la Finanțe vor face o analiză într-o perioadă foarte scurtă de timp pentru ajustarea cu 20 de miliarde a cheltuielilor pe bugetul consolidat al statului. Este o ajustare primară. Cred că există multe locuri în care – nu aș vrea să o numesc neapărat risipă – dar în care o consolidare fiscală să meargă și pe zona de cheltuieli bugetare”, a afirmat Câciu.

Întrebat dacă de la 1 mai vor fi interzise angajările și majorările salariale la stat și dacă mai vedem sau nu majorări salariale, Câciu a răspuns: „Una dintre decizii este că, până la aprobarea legii salarizării și venirea cu noile principii, lucrurile intră într-o perioadă de așteptare și de analiză”.

Dacă vor avea loc concedieri, ministrul a spus că: „Nu e vorba de concedieri în sens negativ. Managementul de resurse umane este o artă pentru ordonatorii de credite, acum depinde cum își gestionează resursa umană, dar avem prea multe angajări”.

De asemenea, întrebat dacă e posibil ca guvernul să decidă interzicerea cumulului pensie-salariu, ministrul Finanțelor a spus: „Cred că trebuie să avem analiza interdicției”.

Vă reamintim faptul că premierul României, Nicolae Ciucă, în acest moment cumulează pensie specială și salariu.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut