Meșterul popular Nicu Pop din Plopiș sculptează, de acum, în ceruri

2 minute de citit
- Publicitate -
Maramureşul a mai pierdut un mare sculptor în arta lemnului. Cunoscutul meşter popular maramureşean, Nicu Pop din Plopiş, a plecat la îngeri.
Sâmbătă, 03.06.2023, Nicu Pop va fi condus pe ultimul drum de către familie, prieteni şi colegi. Înmormântarea va avea loc acasă, în Plopiș, începând cu ora 13:00.
„Cu regret dar neputincioși în fața morții ne despărțim de meșterul popular Nicu Pop. A fost un colaborator activ al instituției noastre, fiind prezent la toate târgurile dedicate meșterilor populari. A lucrat cu mult drag și îndemânare lemnul punând pasiune și dăruire în realizarea fiecărei lucrări, de la sticle artizanale până la porți și troițe reprezentative pentru Maramureș. Ne va lipsi energia lui pozitivă și buna dispoziție cu care întâmpina pe toată lumea. Dumnezeu să îi odihnească sufletul bun în pace!”, îşi exprimă regretul reprezentanţii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.
„Din păcate, încheiem această zi cu o veste extrem de tristă și ne luăm rămas bun de la cel care a fost meșterul popular, Nicu Pop din Plopiș! Bunul Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în pace, iar acolo, în împărăția cerurilor să continuați să ,,sculptați” lucrări pentru eternitate! Mulțumim pentru prezența la evenimentele din cadrul muzeului și pentru zâmbetele aduse pe chipul celor din jurul dumneavoastră! Odihnă veșnică! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, este anunţul Muzeului Satului din Baia Mare.
Drum lin spre ceruri! Condoleanţe familiei îndurerate!
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut