Meșterul popular Elena Ștefan şi prof. Mihaela Bude, două doamne speciale care i-au purtat pe copiii din Târgu Lăpuş în lumea plantelor

2 minute de citit
- Publicitate -

Atelierele creative dedicate copiilor de toate vârstele, intitulate „Hai-Hui prin povești culese din Țara Lăpușului” sunt în plină desfăşurare în aceste zile. În cea de-a doua zi de activităţi, cei mici au avut ocazia să învețe despre plantele din jurul lor într-un mod practic și captivant. Două doamne deosebite, Elena Ștefan și Mihaela Bude, au fost invitatele speciale ale zilei, aducând cu ele cunoștințe valoroase și multă bucurie.

Meșterul popular Elena Ștefan i-a introdus pe copii în lumea magică a plantelor tradiționale precum busuiocul, bărbânocul și grâul. Aceștia au avut ocazia să simtă cu mâinile lor făina obținută din bobul de grâu și să guste pâinea proaspătă, pregătită special pentru atelier. Totodată, au aflat despre rolul acestor plante în gospodăria de odinioară, dar și în sărbătorile populare și obiceiurile românești.

A doua parte a zilei a fost dedicată poveștilor, prin intervenția doamnei profesor Mihaela Bude. Aceasta le-a citit copiilor povestea „Ilie Păpădie”, captându-le atenția și vorbindu-le despre proprietățile plantei păpădiei și utilizările sale în viața de zi cu zi.

Atelierele au continuat cu activități creative, sub îndrumarea Ilincăi, unde copiii au realizat semne de carte, coșulețe și ierbare, folosind plantele descoperite în timpul atelierului, dar și flori din șervețele colorate.

Surpriza de la final a fost momentul în care David și Iulia, doi dintre participanții cei mai curajoși, și-au prezentat propriile ierbare lucrate acasă, incluzând cu mândrie două dintre plantele lor preferate: mușcata bunicii și cârciumăreasa.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut