În perioada dedicată „Săptămânii Meseriilor”, elevii Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare au demonstrat pasiune, seriozitate și implicare în formarea lor profesională. Activitățile s-au concentrat pe dezvoltarea abilităților practice ale elevilor din anii I, II și III ai învățământului profesional, calificarea Ospătari (chelneri)/vânzători în unități de alimentație.
Tinerii au avut ocazia să participe la exerciții aplicate, desfășurate într-un cadru care a simulat condițiile reale de lucru dintr-o unitate de alimentație publică. Printre activități s-au numărat realizarea diferitelor tipuri de mise-en-place, dar și exersarea tehnicilor de servire a clienților, sub atenta îndrumare a profesorilor Bud Anamaria Georgeta și Morariu Călin Teodor.
Tot în cadrul „Săptămânii Meseriilor” elevii CENT, din învățământul profesional, au desfășurat activităţi precum „Bucătărie, dulce bucătărie”, unde au realizat un preparat dulce foarte îndrăgit, şi anume clătitele, sau „Bucătari în devenire”, o experienţă coordonată de profesorii Daniela Copos și Oana Verdeș.
Inițiativa Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare face parte dintr-un efort mai amplu de a conecta educația profesională cu cerințele pieței muncii și de a le oferi elevilor experiențe utile pentru viitoarea carieră.
Felicitări tuturor participanților pentru implicare, creativitate și devotament!