Mesajul Preasfințitului Părinte Iustin, numit şi „Ierarhul Tinerilor”, de Ziua Internaţională a Tineretului Ortodox

2 minute de citit
- Publicitate -

Tinerii ortodocși din întreaga lume celebrează anual, în 2 februarie, Ziua Internațională a Tineretului Ortodox. Sărbătoarea a fost instituită în iunie 1992, în cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a Syndesmos – Organizația Mondială a Tineretului Ortodox.

Mesajul Preasfințitului Părinte Iustin, „Ierarhul Tinerilor” cu prilejul Zilei Internaţionale a Tineretului Ortodox

„Tinerii noștri sunt Biserica și viitorul creștin al României pentru că ei iubesc școala adevărată, creștină și Biserica lui Hristos, cu toată fidelitatea și credința lor. Așadar, pentru tinerii din România cerul nu-i pustiu, este plin de Dumnezeu, de îngeri și de sfinți! Tinerii să mărturisească câtă frumuseţe, câtă bucurie, ce taină mare şi binecuvântată, ce lucrare sfântă are Biserica! Tineriii să spună sus şi tare, aşa cum au făcut-o la toate reuniunile: România nu uita, noi suntem Biserica!”.
„Povestea de iubire” dintre Hristos și tinerii creștini ortodocși din România a început în Maramureș, la Baia Mare, unde s-a desfășurat între 3-6 septembrie 2014 prima întâlnire Națională cu participare internațională, evenimentul având binecuvântarea Sfântului Sinod al BOR și fiind organizat de Episcopia Ortodoxa Română a Maramureșului și Sătmarului în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare și a reunit peste 3500 de tineri.
La mulți ani, dragi tineri de pretutindeni!
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut