Mesaj de condoleanţe al Instituţiei Prefectului Judeţului Maramureş după decesul lui Anton Rohian

2 minute de citit
- Publicitate -
Anton Rohian a fost prefect al județului Maramureș în perioada 2013-2016.
Născut în data de 6 aprilie 1953, în Baia Mare, Anton Rohian a urmat școala din satul natal Groși, apoi Liceul Agricol din Satu Mare, respectiv Facultatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
În mandatul său ca prefect al județului Maramureș, care a început în data de 20 martie 2013, s-a implicat în realizarea unor proiecte și lucrări de investiții importante pentru județ, dintre care amintim: reabilitarea unor trasee de drumuri județene, reabilitarea Spitalului de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, inițierea demersurilor pentru reabilitarea Podului peste Tisa.
A coordonat și gestionat situații de urgență precum incendiile de vegetație din orașul Borșa care au durat 7 zile și au afectat peste 400 de ha. Menționăm și organizarea împreună cu autoritățile administrației publice din Regiunea Transcarpatia a primei ediții a Festivalului ,,Ziua Bunei Vecinătăți”.
Amintim, de asemenea, publicarea împreună cu Arhivele Naționale Maramureș a albumului ,,Prefecții Județului Maramureș (1919-1940), 1944-1949, 1990-2015)”, prima lucrare cu această temă. În plan politic, a fost vicereședintele Partidului Social Democrat Maramureș în perioada 2004-2013. Mandatul său de prefect al județului Maramureș s-a încheiat pe 30 martie 2016.
Trista veste că fostul prefect al județului nostru a trecut la cele veșnice pe data de 14 septembrie 2023, la vârsta de 70 de ani, ne-a făcut să rememorăm viața unui politician implicat în bunăstarea maramureșenilor.
Colectivul Instituției Prefectului – Județul Maramureș transmite sincere condoleanțe familiei și celor dragi. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! Ne vom aminti cu respect de domnul Anton Rohian.
Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut