Memorandum privind majorările salariale acordate angajaților din domeniul educației

2 minute de citit
- Publicitate -

Potrivit informațiilor transmise de Guvernul României, Memorandumul va fi adoptat în şedinţa de joi, 8 iunie 2023, şi va fi publicat în Monitorul Oficial al României pentru a consolida garanţiile guvernamentale privind prioritizarea educaţiei în viitoarea grilă de salarizare şi utilizarea ca sistem de referinţă a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Potrivit sursei citate anterior, garanţiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate şi la nivelul coaliţiei de guvernare, ai căror lideri şi le-au însuşit în cadrul unui angajament politic.

„Aşa cum ne-am angajat încă de la începutul dialogului cu reprezentanţii profesorilor, prioritatea Guvernului şi a Coaliţiei majoritare a fost şi rămâne aceea ca toţi copiii să beneficieze de un sistem de învăţământ performant, iar dascălii lor să primească recunoaşterea importanţei lor în societate.

De aceea, ne-am asumat astăzi, ca lideri ai Coaliţiei de guvernare, garanţiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învăţământ Mâine, Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educaţie. Noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie”, a scris, miercuri, Nicolae Ciucă pe contul său de Facebook.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut