Mediul înconjurător bate talentul și voința la fundul gol

3 minute de citit
- Publicitate -

Oricât de genial ai fi și oricâtă voință ai avea, uneori este imposibil să îți depășești condiția, fără ajutorul semenilor tăi. Această forță a energiei colective este singura care te poate propulsa la un nivel superior dacă nimerești poarta potrivită.

Altfel ești condamnat de mediul în care te-ai născut la o viață banală, tristă și nedemnă de calitățile tale. Dacă te-ai născut în sărăcie, ceea ce poate face talentul pentru tine este doar o pârghie de supraviețuire, nicidecum de stălucire.

Adevărul sună uneori îngrozitor, dar tot adevăr se numește.

Zilele trecute, un om cu o voce extraordinară a cântat sub geamul meu cu atâta forță și dedicare, încât vocea lui s-a ridicat peste zgomotul străzii și a trecut prin pereții casei mele, fără să își piardă din claritate. Această voce genială se ascunde în sufletul unui măturător de stradă. Bucuria și tristețea m-au copleșit în același timp și de câteva zile o întrebare nu îmi mai dă pace. Cum procedăm corect când vedem atâta potențial într-un om care nu se poate ridica singur peste mediul de proveniență?

Din comunitatea on-line am descoperit că acest om extraordinar se numește Marius Erdei și a impresionat cu vocea lui, pentru scurtă vreme, chiar și juriul unui show muzical televizat la nivel național.

Dar nu a fost suficient. Mediul l-a tras înapoi, în mahala, unde singura lui scenă rămâne strada, iar spectatorii colegii lui de muncă, care adună mizeriile lăsate de noi.

Asemeni lui, talentul multor alte persoane rămane nevalidat și foarte puțin cunoscut, între oameni care nu au nici ei pregătirea necesară să îl vadă, să îl promoveze și să îl transforme într-o valoare. Mediul înconjurător, care este o forță colectivă, va bate, mereu, la pielea goală talentul și voința unui singur om.

Oameni cu dotări speciale rămân total necunoscuți pentru că nu își pot depăși mediul în care s-au născut. Îndiferent că vorbim de artă sau știință, pentru a reuși să își valorifice potențialul, omul are nevoie de alți oameni care să creadă în el, să îl susțină și să depună un efort comun pentru reușită.
Problema este că mediile nu se prea întâlnesc și fiecare se învârte în cercul lui.

Lipsă de educație, de cunoaștere și de solidaritate ține lacătul închis peste toți acești prizonieri.
Cum procedăm totuși, atunci când întâlnim astfel de oameni, care ne pătrund în suflet și în conștiință?

@maramuresonlinero

#voceastrazii #minune #maramures #maramuresonline #voce #voces

♬ sunet original – maramuresonlinero

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut