Medalie de Argint pentru Mihnea Alex Tuș la Olimpiada Națională de Fizică – Oradea 2023 2023

1 minute de citit
- Publicitate -

În Oradea, între 6 și 10 aprilie 2023, a avut loc Olimpiada Națională de Fizică (ONF) 2023 unde au participat peste 400 de elevi din clasele VI-XII, din ţară. Aceștia au avut de susținut vineri, 7 aprilie, o probă practică, sâmbătă pe cea teoretică şi duminică, 9 aprilie, o probă de baraj.

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Fizică a avut loc joi, în data de 6 aprilie 2023, ora 17, la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea, iar festivitatea de premiere are loc în 10 aprilie, ora 10, tot la Teatrul ”Regina Maria” din Oradea.

Băimăreanul Mihnea Alex Tuș a luat reușit o evoluție antuziasmantă și la sfârșitul olimpiadei a reușit să căștige medalia de argint.

Îl felicităm și îî dorim să calce pe urme fratelui său mai mare, Traian Rareș Tuș, în prezent elev la Colegiul  Național „Gheorghe Șincai”,  medaliat la Olimpiadele Internaționale de Astronomie și Astrofizică, care a fost admis să studieze fizica în cadrul programelor  de licență și master la două dintre cele mai prestigioase Universități din lume (locul 1 respectiv locul 10 în clasamentul mondial 2023 realizat de  Times Higher Education).

Felicitări părinților și profesorilor.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut