Marian Ilea şi Mircea Bochiş reprezintă Maramureşul la Festivalul Internațional de Poezie din București

2 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 11-17 septembrie 2023, va avea loc în Capitală cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB). Proiect cunoscut și urmărit cu interes atât de breasla scriitorilor, cât și de publicul iubitor de literatură, Festivalul Internațional de Poezie București a crescut de la o ediție la alta, devenind astăzi cel mai important eveniment de gen din România și unul dintre cele mai urmărite din Europa.

La ediţia din acest an vor participa peste 170 de poeți din 27 de țări de pe patru continente (Albania, Algeria, Austria, Bolivia, Bosnia, Bulgaria, Canada, Croația, Cuba, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Maroc, Muntenegru, Peru, Polonia, Portugalia, România, Republica Moldova, Spania, Turcia, Țările de Jos și Uruguay).

Maramureşul are, şi de data aceasta, locul lui de cinste în cultura şi literatura română, şi va fi reprezentat de scriitorul Marian Ilea şi artistul plastic Mircea Bochiş. Astfel, cei doi băiesprieni vor participa la festival marţi, 12 septembrie 2023, între orele 18:00-20:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Calea Victoriei 88, unde va avea loc vernisajul expoziției artistului Mircea Bochiș şi lansarea-performance a cărții „Societatea de Socializare din Medio Monte”, scrisă de Marian Ilea și ilustrată de Mircea Bochiş. Viziunea regizorală îi aparține lui Gavriil Pinte

Participarea publicului la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Poezie București este cu acces gratuit. Programul complet al proiectului se regăsește pe site-ul oficial: www.fipb.ro.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut