Maramureșul, model de bună practică pentru Raionul Ungheni din Republica Moldova

2 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 22-24 februarie 2024, Maramureșul a fost gazda unei delegații din Republica Moldova compusă din Dionisie Ternovschi, președintele Raionului Ungheni, alături de Ludmila Ursatiev, șefa secției Economie și reforme a Raionului Ungheni și Dorin Budeanu, directorul filialei Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

”Alături de colegii mei din Consiliul Județean Maramureș am împărtășit cu drag din cunoștințele și experiența noastră cu privire la planificarea și atragerea fondurilor, structura organizatorică a administrației maramureșene, interacțiunea între specialiști, identificarea nevoilor, procesul de implementare a proiectelor și digitalizarea serviciilor.

Alături de mine, la această întâlnire de lucru, au reprezentat județul nostru doamna Noemi Ganea, directorul Direcției Finanțare, Turism și Relații Publice; Paul Szaniszlo, șeful Serviciului Diaspora și Relații Internaționale; Dan Cocoșilă, responsabil cu relația de înfrățire cu Raionul Ungheni din cadrul Consiliului Județean Maramureș și Florentin Tus, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.

Discuțiile s-au axat și pe identificarea unor oportunități de colaborare, începând de la administrație, economie, educație și cultură. Suntem hotărâți să contribuim la consolidarea relațiilor bilaterale și să dezvoltăm proiecte care să aducă beneficii ambelor comunități.

Delegația a fost și la Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș. Conducerea raionului Ungheni a apreciat că inclusiv modul în care Maramureșul abordează turismul reprezintă un model de bună practică care ar putea fi aplicat cu succes și în Republica Moldova.

Un punct important l-a constituit întâlnirea cu Radu Zoicaș, directorul SC Parcuri Industriale Maramureș SA, unde discuțiile s-au axat pe modalitățile de atragere de noi investitori în cele două regiuni înfrățite. Vizita prietenilor noștri din Republica Moldova a fost un pas semnificativ către consolidarea relațiilor dintre cele două comunități, iar proiectele comune contribuie la dezvoltarea durabilă și la întărirea legăturilor dintre Județul Maramureș și Raionul Ungheni, respectiv dintre România și Republica Moldova”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut