Maramureșul consolidează relația cu raionul Hîncești din Republica Moldova

2 minute de citit
- Publicitate -

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a primit zilele acestea vizita lui Iurie Levinschi, președintele recent reales la conducerea Consiliului Raional Hîncești din Republica Moldova, cu care Maramureșul este înfrățit din anul 2019.

În cadrul întâlnirii bilaterale cei doi demnitari au discutat despre planul de cooperare pe următorii ani, oportunitățile de finanțare ce vor apărea în urma deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și sprijinul de care va avea nevoie raionului Hîncești în viitorul apropiat.

Președintele Consiliului Județean Maramureș și-a felicitat omologul pentru realegerea cu o largă majoritate pro-europeană și l-a asigurat de întreaga deschidere pentru colaborare și în anii care vor urma.

Unul din punctele de cooperare în anul 2024 îl va reprezenta organizarea unei tabere pentru elevii olimpici din Maramureș în raioanele înfrățite din Republica Moldova.
Mai târziu, pe parcursul vizitei în Maramureș, președintele raionului Hîncești, Iurie Levinschi s-a întâlnit cu managerul Spitalului de Urgență „dr. Constantin Opriș”, Alexandru Oros, pentru a discuta o colaborare între medicii din cadrul instituțiilor medicale din Maramureș și Hîncești.

A treia întâlnire din cadrul vizitei a fost cu managerul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Monica Mare, care împreună cu oficialul din Hîncești au identificat punctele de convergență ce pot fi stabilite între Muzeul Satului și Complexul istorico-muzeal „Manuc Bey” din raionul Hîncești.
Raionul Hîncești din Republica Moldova este înfrățit cu Județul Maramureș din anul 2019, iar Iurie Levinschi este la al doilea mandat de președinte.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut