Maramureș Rookie Fest sărbătorește succesul alături de Telegondola Borșa și municipalitatea orașului Borșa

4 minute de citit
- Publicitate -

Borşa, 1 – 4 februarie 2024 – Finala grandioasă a Maramureș Rookie Fest, etapa esențială în renumitul World Rookie Tour, s-a încheiat cu un succes răsunător. Desfășurat într-un decor spectaculos la Borşa, evenimentul a prezentat condiții ideale, în ciuda unor mici provocări meteorologice, inclusiv ceață care a adăugat un plus de intensitate finalelor.

Categoria Groms (băieți sub 15 ani) a adus o competiție acerbă, cu cel mai mare număr din înscrise, dintre care șase rideri din topul mondial, cu performanțe remarcabile care au ocupat locurile întâi, doi, trei și cinci.

În categoria Rookies, concurenți de top printre care și din primele trei locuri la nivel mondial, inclusiv un olimpic din Coreea, au ridicat evenimentul la înălțimi extraordinare.

Printre acești 3 sportivi de top, se regăsește şi băimăreanul Patric Iluț aka #theflyingboy, locul 3 în clasamentul mondial și ocupantul locului 2 în această ediție a Maramureș Rookie Fest!

Fiind primul an când românul participă la categoria “rookies “ (peste 15 ani), este un rezultat fabulos, care îl ridică mult în clasament. Deși Patric a fost singurul român ajuns pe podium la acest eveniment, ne bucurăm de participarea mai multor sportivi din România, atât la snowboard cât și la schi !

Evenimentul de la Borșa este singurul concurs oficial internațional cu punctaj WSPL și FIS, la disciplina olimpică slopestyle, din România! De fapt singura șansă pentru sportivii români de a concura și a acumula puncte într-un circuit mondial!

Suportul esențial al staff-ului Telegondolei Borşa și al primarului Timis a jucat un rol crucial în triumful evenimentului, transformându-l într-un spectacol captivant. Ospitalitatea caldă a Maramureșului a lăsat o impresie durabilă asupra participanților, evidențiind potențialul României pe scena internațională a snowboarding-ului.

Evenimentul a beneficiat de o acoperire extinsă prin transmiterea live de către AndreiMusicTV, reafirmându-și statutul de competiție foarte mediatizată, organizată de ACS Extreme Rivulus. Urban Monkey se alătură sponsorilor noștri de seamă, inclusiv Capture Heroes (GoPro Romania), Blue Tomato, Umanshop, Red Bull , TSG , Voelkl și alții, contribuind la succesul Maramureș Rookie Fest.

Cu un angajament pentru excelență, evenimentul nu a sărbătorit doar câștigătorii de pe podium, ci a marcat și o premieră semnificativă la baza pârtiei, însoțită de o atmosferă de petrecere animată și un concurs de jibbing.

Atractivitatea internațională a competiției a fost evidentă, având participanți din nouă țări care au demonstrat un nivel înalt de abilități de snowboarding. Succesul evenimentului a consolidat un acord cu orașul și Telegondola Borşa pentru construirea a două snowpark-uri pentru anul viitor, promițând un spectacol și mai captivant.

În timp ce ne exprimăm recunoștința față de toți participanții, prezentăm clasamentul actual al punctelor pentru rankingul nostru. Participarea riderilor din nouă națiuni, cu abilități remarcabile, a pregătit terenul pentru un retur în Maramureș, mai ales cu promisiunea a două noi snowpark-uri în colaborare cu Borsa și Telegondola.

ACS Extreme Rivulus

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut