Luni, 12 iunie, Nicolae Ciucă va demisiona

3 minute de citit
- Publicitate -

Potrivit unor surse politice, Nicolae Ciucă va demisiona, luând cu el toți consilierii pe care i-a avut la Palatul Victoria, în ciuda faptului că, zilele trecute, a spus că va renunța la mandatul de premier al României după ce se va încheia greva profesorilor.

Potrivit sursei citate anterior, Nicolae Ciucă va dorește să rămână premier interimar, urmând ca președintele României, Klaus Iohannis, să desemneze un vicepremier nou, până la instalarea Guvernului Ciolacu.

Informația respectivă a apărut în presa națională, la scurt timp după ce vicepreşedintele Partidului Național Liberal (PNL), Virgil Guran, a anunțat că liberalii şi-au propus să predea postul de premier al României oricând vor vrea social-democrații să îl preia.

Potrivit spuselor sale, rotativa guvernamentală trebuie realizată, însă, momentan, social-democrații aşteaptă ca premierul României, Nicolae Ciucă (PNL), să rezolve crizele actuale.

„Trebuie s-o facem (n.r. rotativa guvernamentală) pentru că există un protocol, pe care noi am vrut să-l respectăm, liberalii, aţi văzut că s-a pus la dispoziţie premierul.

E o părere a mea, nu este neapărat a partidului, cred eu că colegii noştri de coaliţie de la PSD au zis ”Lasă să rezolve aceste crize premierul liberal şi o să venim noi după ce este linişte.”

În mod normal, trebuia să se respecte protocolul, dar noi ne asumăm întotdeauna o responsabilitate, este foarte adevărat că asta de multe ori ne aduce prejudicii de imagine, dar cred eu că oamenii care judecă în profunzime ar trebui să vadă că ne asumăm şi cei care îşi asumă merită respect de multe ori”, a declarat, vineri, Virgil Guran în cadrul unui interviu acordat pentru RFI.

„Ne-am propus să predăm postul PSD-ului când vrea PSD-ul să vină să preia. Dacă mâine vine PSD-ul, mâine va prelua PSD-ul. Dacă vine peste o săptămână, peste o săptămână.

Nu e o problemă, noi ne ţinem de cuvânt, este un protocol, trebuie realizat. Cred că în politică aşa se poate căpăta încredere din nou în faţa populaţiei, în faţa coaliţiei şi aşa mai departe, respectând ceea ce spunem.

Noi ne asumăm în continuare să rezolvăm, că nu plecăm, suntem la guvernare, dar cred eu că nu ar influenţa în mod negativ această rocadă. Tot acest Guvern, este tot această alianţă, deci soluţiile pot să fie aceleaşi, nu se pot schimba soluţiile doar schimbând premierul, dar este un protocol pe care trebuie să-l respectăm”, a precizat el.

Sursă: Facebook, Guvernul României

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut