Lucaciştii matematicieni au adus din nou mândrie liceului

1 minute de citit
- Publicitate -

Elevii Colegiului Național “Vasile Lucaciu” Baia Mare, atât din liceu, cât și din gimnaziu s-au întors acasă cu rezultate impresionante de la Concursul de Matematică și Informatică “Grigore Moisil”, ediția a XXXV-a. După trei ani de pauză, în perioada 24-26 martie 2023 concursul de matematică și informatică s-a desfășurat la Bistrița.

La secțiunea matematică s-au remarcat: Victor Dragoș (Premiul I, cu punctaj maxim) la clasa a IX-a, Tudor Pop (mențiune) la clasa a X-a, Andrei Știrbu (Premiul I), Dacian Robu (Premiul II) la clasa a XI-a, elevii au fost pregătiți de prof. coordonator Gabriela Boroica.

La gimnaziu s-au evidențiat: Darius Buhan (Premiul III), Liviu Pop (mențiune) la clasa a VIII-a, Alexander Piscoran (mențiune) la clasa a V-a, elevii au fost pregătiți de prof. coordonator Andrei Bretan.

În ediția din acest an au participat la concursul interjudețean de matematică și informatică “Grigore Moisil” 256 de elevi din clasele V-XII și peste 100 de profesori din șapte județe, acesta fiind considerat cel mai important concurs de acest fel din nord-vestul Transilvaniei.

Alisia Mihaly

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut