Lionel Messi a câștigat cel de-al 8-lea Balon de Aur

2 minute de citit
- Publicitate -
Lionel Messi (36 de ani) a fost marele câștigător al galei Balonului de Aur 2023, astfel că a obținut pentru a opta oară cel mai prestigios trofeu individual din fotbal.
Fotbalistul argentinian Lionel Messi (Paris Saint-Germain), care joacă în prezent la Inter Miami, a câştigat premiul Balonul de Aur pentru a opta oară, un record, luni seara, în cadrul ceremoniei găzduite de Teatrul Chatelet din Paris.
Messi a cucerit Balonul de Aur pentru că a câștigat Campionatul Mondial în decembrie 2022 cu Argentina. A fost căpitanul naționalei și cel mai important jucător al echipei la turneul final din Qatar.

Performanța lui i-a făcut pe jurați să îl prefere în detrimentul lui Haaland, locul doi, care a câștigat tripla (campionat-cupă-Champions League) cu Manchester City și a fost cel mai un marcator al anului, cu 56 de goluri. Messi a atins noi culmi în ceea ce privește trofeul Balonul de Aur și pare imposibil ca recordul lui de 8 astfel de distincții să fie atins vreodată, conform gsp.ro.

”Vă mulțumesc mult! Înainte de toate, vreau să le mulțumesc tutoror celor care m-au votat. Vreau să împart premiul cu toți coechipierii mei din naționala Argentinei. E un cadou pentru toți jucătorii, pentru staff-ul Argentinei, pentru tot poporul argentinian.
Îi felicit pe Haaland, pe Kylian, au avut un an incredibil, atât la nivel individual, cât și colectiv. Haaland a câștigat totul și nu mă îndoiesc de faptul că în următorii ani va obține acest trofeu.
Sunt încântat să fiu aici încă o dată pentru a mă bucura de acest moment. Mi-am îndeplinit visul de a câștiga Campionatul Mondial, dar împărtășesc asta cu toți cei care au fost implicați.
Soția mea a fost alături de mine și la bine și la rău, în momentele dificile ale carierei mele. Trebuie să-l menționez și pe Diego Maradona. Asta e pentru tine!” a spus Messi.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut