Lecţie de sociologie rurală pentru liceenii din Târgu Lăpuş, cu profesori de la Universitatea Transilvania din Brașov

2 minute de citit
- Publicitate -
Elevii Liceului „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş s-au întâlnit, luni, 12 februarie, cu doi profesori universitari de la Universitatea Transilvania din Brașov pentru o experiență educativă deosebită.
Kai Schafft, profesor de Sociologie rurală la Penn State University din SUA și director al Centrului de Educație Rurală și Comunități, le-a dezvăluit liceenilor secretele Sociologiei rurale.
A fost o oportunitate unică să înțeleagă cum se realizează cercetarea sociologică și cum se structurează un chestionar pentru obținerea unor rezultate relevante. Kai este și profesor asociat Fulbright la Universitatea Transilvania din Brașov, iar experiența sa în câteva sate din Țara Lăpușului a fost cu adevărat inspirațională!
La final, elevii au avut ocazia să vadă cele două filme de promovare ale Țării Lăpușului realizate în urma proiectului Transilvania Creative Camp, proiect internațional desfășurat în septembrie 2023 și coordonat de conf. dr. Florin Nechita, prodecan al Facultății de Sociologie și comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Acesta le-a comunicat mai multe detalii despre proiect, despre importanța păstrării și valorificării patrimoniului cultural, în special a tradițiilor și obiceiurilor.
Totodată, elevii au aflat despre programul Rural Mobility, un program de mobilități în mediul rural adresat studenților din rețeaua UNITA, alianța universitară din care face parte și Universitatea Transilvania din Brașov.
- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut