Laura Ghinea: „Cultura nu este o excepție economică, dar produce inevitabil efecte economice”

2 minute de citit
- Publicitate -
Societatea actuală devine foarte dinamică, mai mult ca niciodată în toată istoria umanității, chiar dacă rămâne aparent imobilă în acest val imens de noi tehnologii care permite mobilitatea virtuală.
Cultura nu este o excepție economică, dar produce inevitabil efecte economice. Termenii de cultură organizațională, cultură antreprenorială, cultură de dezvoltare etc., demonstrează influența culturii, cel puțin într-o manieră indirectă, asupra funcționării economiei.
Există trei dimensiuni pentru a preciza legăturile prin care cultura contribuie la dezvoltarea locală. Prima dimensiune este influența culturii asupra modurilor de organizare ale teritoriului, a doua este influența culturii asupra capacității unui teritoriu de a gândi în termeni de proiecte și antreprenoriat și influența culturii asupra relațiilor de solidaritate și integrare care există într-un teritoriu dat.
Vineri, 24 noiembrie 2023 Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor a fost gazda evenimentului “Unitate prin patrimoniu cultural: conservare digitală și reconstrucție transfrontalieră în România și Ucraina” care a reunit reprezentanți din domeniul cultural, mediile de afaceri, administrațiile publice.
Prima ediție a acestei întâlniri a avut ca scop identificarea unui mediu comun care să faciliteze comunicarea dintre părți, în așa fel încât contribuția asupra patrimoniului cultural și a identității culturale locale să fie mai eficientă și mai consistentă.
În numele organizatorilor și a finanțatorilor le mulțumesc tuturor participanților și felicit totodată inițiativa și implicarea.
Conf. univ. dr. Laura Teodora Ghinea,
Director Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor
Președinte U.A.P. Filiala Baia Mare
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut