Lăpușanca Oana Alexandra Dolha, campioana mondială la Semi-Kempo, categoria sub 65 de kilograme

3 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 24-30 Aprilie 2023, în Caldas da Rainha, Portugalia, a avut loc a XIX-a ediței a Campionatelor Mondiale de Kempo la care au participat peste 2400 de sportivi din 62 de țări.

România a câștigat medalia de aur cu 307 puncte, urmată de Spania cu 268 puncte, Portugalia cu 116 puncte, Indonezia cu 66 puncte si Algeria cu 65 puncte.

Printre sportivii care au adus titlul mondial în România a fost și o tânără din comuna Lăpuș, Maramureș. Este vorba de Oana Alexandra Dolha, campioana mondială la Semi-Kempo, categoria sub 65 de kilograme.

Întrebată fiind dacă s-a gândit la aur când a plecat spre Portugalia, Oana a declarat: „Sincer nu, mă gândeam la un argint deoarece în sportul acesta sunt foarte multe fete tinere. Eu am 29 de ani. Adversarele mele au fost fete de 21-22 de ani, fete tinere, care practică de mici acest sport. Ele din asta trăiesc, antrenându-se zilnic! Credeam maxim că aș putea obține un loc 2, un argint, dar am reușit la categoria mea să mă impun. Am luptat și la -70 unde am câștigat argintul, și două medalii de bronz la -75 și la Full-Kempo -70 kilograme.”

„Am început să fac în Anglia, apoi am făcut o pauză de câțiva ani. Având și un copil mi-a fost greu, iar acum vreo 4 ani m-am reapucat de plăcere, fără să mă gândesc că voi participa la competiții atât de mari.” – a conchis Oana

Atunci când nu este în sala de sport, Oana este instructor de front, fiind militar de carieră în cadrul Batalionului 813 Infanterie Maramureș, primind distincția de „Omul Anului al Forțelor Terestre din România”.

Succesul ei i-a determinat pe militarii din Batalion să organizeze o ceremonie în cinstea colegei campioane, dar și administrația locală din Lăpuș, satul de baștină al Oanei, a organizat un moment prin care să-și arate recunoștința față de aceasta.

„Cu atâta drag, bucurie, mândrie și emoție am întâmpinat-o azi pe CAMPIOANA MONDIALĂ, LĂPUȘANCA noastră OANA DOLHA! Oameni buni, Oana este campioană mondială la Kempo… mă întreb dacă ne bucurăm îndeajuns, dacă știm să apreciem acest lucru suficient, dacă știm și putem să răsplătim asta așa cum ar trebui?! Noi o susținem, o felicităm și tare ne mândrim cu ea! Este o valoare a noastră a Lăpușului, pentru care cuvintele de laudă sunt prea puține! Oana dragă, mii de felicitări și multă putere în tot ceea ce faci! Te iubim și îți dorim tot ce-i mai frumos!” – a transmis Cristina Buda, primarul din Lăpuș.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut