Lansarea oficială a YMCA Hub în Baia Mare

3 minute de citit
- Publicitate -
Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ Baia Mare a găzduit „Evenimentul aniversar 20 de ani ai Federației YMCA România și 105 ani de YMCA în țara noastră”.
A fost un moment emoționant în care s-au adus pe tapet istoria, activitatea și principiile unei organizații dedicate sprijinirii și promovării unor valori precum respectul, onestitatea, diversitatea, credința, responsabilitatea.
Cu acest prilej, s-a inaugurat Hub-ul YMCA România – un spațiu sigur pentru învățare, creștere și împuternicire, dedicat tinerelor, precum și programelor create pentru refugiații ucraineni și a programelor naționale și internaționale pentru tineri.
Secretarul General al YMCA România – Alina Pop alături de colegii din Consiliul Național și de Hendea Anca de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din România, au tăiat panglica, marcând astfel deschiderea oficială a hub-ului pentru prietenii locali, naționali și internaționali de la YMCA.
Președintele Clubului Rotary Baia Mare 2005, Florian Sălăjeanu, alături de membrii Diana Iluț, Ioana Zoicaș-Teodorescu, Dana Buzura-Gagniuc și Claudiu Tarța au participat la acest eveniment special.
Un prilej de dialog elegant, de relevare a valorilor care ne unesc, de expunere a modelelor de bune-practici din perspectivă socială, umanitară, civică.
”Toate proiectele pentru tineri sunt importante, însă ceea ce am realizat atunci, pentru cei care au fugit de război, inclusiv cu implicarea promptă a YMCA, a fost ceva ieșit din comun. Un efort uriaș, care ne-a unit, prin care am oferit, pe lângă speranță, un ajutor concret celor aflați în nevoie.

YMCA România reprezintă, însă, mai mult de atât. Este o organizație fanion prin toate demersurile și faptele concrete din ultimii 20 de ani. Multe asociații ar trebui să ia exemplul lor. Parteneriatul dintre administrația publică și ONG-uri este important și poate fi, așa cum s-a demonstrat în situațiile critice, definitoriu pentru multe persoane. Activitatea YMCA a făcut mereu diferența, atât în acțiunile de tineret, cât și în alte medii în care s-a implicat.

Ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, ca om și prieten, îi asigur în continuare de suportul meu necondiționat în proiecte, în toate inițiativele viitoare!”,a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Felicitări Alinei Pop și întregii echipe YMCA România!
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut