La Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare s-a efectuat prima intervenție EBUS-TBNA

1 minute de citit
- Publicitate -

Ȋn data de 6 Decembrie 2023 în cadrul compartimentului de brohologie a Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare s-a efectuat prima intervenție EBUS-TBNA (Ecobronhoscopie cu puncție transbronșică și aspirație cu ac fin) ȋn analgo-sedare moderată, la o pacientă de 31 de ani cu ganglioni limfatici măriți (adenopatii) ȋn mediastin, cu suspiciunea de sarcoidoză, ȋn vederea stabilirii diagnosticului.

Astfel, prin această metodă minim invazivă s-a evitat intervenția chirurgicală (procedură invazivă și cu risc de complicații) dar și spitalizarea de lungă durată.

Intervenția s-a desfășurat fără nicio complicație pre și post procedural, pacienta urmȃnd a fi externată ȋn următoarele 24 de ore post procedură.

Echipa medicală care a efectuat această primă intervenție a fost coordonată de doctor Balan Mircea, medic primar pneumolog, ȋmpreună cu Dr. Pall Monika medic ATI, asistent Făt Alexandra, asistent Hossu Mirela, asistent Miholca Iuliana, asistent Ṣtetco Alina.

Dotarea cu aparatură medicală de ȋnalta performanță și diagnosticarea precoce a patologiei pneuomo-pleuro-mediastinale, prin proceduri minim invazive face parte din preocuparile Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare de crestere a  calității actului medical și ȋngijirii pacienților.

MaramuresOnline.ro

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut