La Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare se oficiază „Canonul lacrimilor”

1 minute de citit
- Publicitate -
În această zi, miercuri, în săptămâna a cincea a Postului Mare, se oficiază Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, numit și „Canonul lacrimilor”.
Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul se va citi integral în cadrul Deniei din această seară (cuprinzând toate cele patru părți) fiind una dintre cele mai frumoase slujbe ale bisericii ortodoxe.
Amintim faptul că din punct de vedere liturgic, Denia este o Utrenie care se săvârșește în seara zilei precedente. Așadar, Denia Canonului este Utrenia zilei de joi, 30 martie, săvârșită miercuri seara.
Canonul cel Mare prezintă în peste 250 de stihiri, alcătuite din nouă cântări duhovnicești, istoria mântuirii neamului omenesc, încă de la căderea în păcat a protopărinților noștri, Adam și Eva, și până la Pătimirile și Învierea Domnului. O atenție deosebită este acordată în canon răscumpărării omului din robia păcatului, mijlocită de Mântuitorul, prin Jertfa de pe Cruce.
Slujba Canonului cel Mare va fi oficiată în această după-amiază, cu începere de la ora 15:00, de către Preasfințitul Părinte Episcop Iustin la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut