„La aniversare”: Grigore Leșe a concertat la Teatrul Municipal Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

Sâmbătă, 17 februarie 2024, cu începere de la ora 14:00, la Teatrul Municipal din municipiul Baia Mare a avut loc evenimentul intitulat „La aniversare – concert Grigore Leșe”, prilejuit de ziua de naștere a marelui artist maramureșean Grigore Leșe, când, anul acesta, la data de 20 februarie, împlinește vârsta de 70 de ani de viață.

”La acest memorabil eveniment au participat cei doi ierarhi ai Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, alături de părinți din Administrația Eparhială.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin a conferit domnului Grigore Leșe, rapsodul lăpușean născut în localitatea Stoicieni din județul Maramureș, cea mai înaltă distincție culturală a eparhiei și anume, Ordinul Cultural „Nicolae Steinhardt”. De asemenea, artistului i s-a oferit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare.

De asemenea, în cadrul acestui spectacol aniversar dedicat maestrului Grigore Leşe a fost prezent și părintele Radu Preda, care a vorbit despre întâlnirea de la Ateneul Român, despre tradiţii şi autenticitate, despre întâlnirea lumilor prin structuri muzicale arhetipale, despre evocări, plata vămilor, mitologie și simbol, istorie și memorie colectivă, despre vreme și trecere”, menționează Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

Foto: Arhid. Vasile Pop, consilier eparhial pentru protocol

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut