Japonia vine cu o nouă invenție! Poluarea ar putea fi redusă semnificativ

1 minute de citit
- Publicitate -

Cu toții suntem conștienți de gravitatea poluării și cum aceasta a devenit o problemă globală, afectând atât natura cât și sănătatea și bunăstarea oamenilor.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au reușit să dezvolte o nouă versiune a plasticului, numit VPR, care este mai puternic și mai elastic decât plasticul tradițional, pe lângă asta fiind și parțial biodegradabil.

În plus, VPR-ul este foarte rezistent, iar odată ce este turtit acesta poate reveni la forma sa inițială prin încălzire.

Oamenii de știință din întreaga lume urmăresc de mult timp obiectivul de a crea o alternativă ecologică la plasticul tradițional din cauza impactului său devastator asupra mediului. Acum cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au creat cu succes „plastic durabil” care este un mare plus pentru industria plasticului.

Acest nou material plastic poate să aibă un impact semnificativ în diminuarea poluării, deoarece se poate descompune în apă de mare într-o lună, ulterior devenind sursă de hrană pentru fauna marină.

 


 

 


- Publicitate -
TAGGED: , ,
Share this Article
Leave a comment
adbanner
Sari la conținut