Iustinian Chira omagiat la Madrid. Conferinţa a fost susţinută de jurnalistul Mircea Crişan

3 minute de citit
- Publicitate -

La 7 ani de la înălţarea la ceruri, ÎPS Arhiepiscop Justinian Chira, Voievodul spiritual al Maramureșului a fost omagiat la Madrid.

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei şi Parohia Ortodoxă „Sfântul Cuviosul Daniil Sihastrul” din Collado Villalba, Madrid, cu binecuvântarea PS Părinte Episcop Timotei, au organizat în 4 noiembrie, Conferința ”Arhiepiscopul Justinian – bătrânul care ne-a învățat sfințenia”.

Conferinţa a fost susţinută de scriitorul şi jurnalistul maramureşean Mircea Crişan, autor a 7 cărţi ale Arhiepiscopului Iustinian Chira al Maramureşului şi Sătmarului.

  • Arhiereul care ne arată pasul lui Dumnezeu în Nordul României
  • Reflecţii 1- Din caietele Arhiepiscopului Justinian. Caietele 186 şi 187, anul 2014-2015
  • Reflecţii 2 – Din caietele Arhiepiscopului Justinian. Caietele 184, 185 şi 190, anul 2016
  • Reflecţii III. Din caietele Arhiepiscopului Justinian. Caietele 193 si 194, anul 2017
  • Reflecţii IV. Din caietele Arhiepiscopului Justinian. Caietele 191, 192 si 195, anul 2017
  • Reflecţii V. Din caietele Arhiepiscopului Justinian. Caietele 183, 188 si 189, anul 2017
  • Reflecţii VI. Din caietele Arhiepiscopului Justinian. Caietele 178, 179, 180, 181 şi 182, anul 2019

“Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului am susținut în 4 noiembrie 2023, la Madrid, Conferința ”Arhiepiscopul Justinian – bătrânul care ne-a învățat sfințenia”.

Am răspuns cu drag invitației părintelui protopop Ilie Tabarcia, preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Române ”Sfântul Cuviosul Daniil Sihastrul” din Collado Villalba, Madrid, Protopopiatul Madrid Nord, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei.

Am avut ocazia să le vorbesc românilor din zona Madridului despre Arhiepiscopul Justinian, iar concluzia Conferinței a fost că ÎPS Justinian ne-a arătat prin propriul exemplu de viață și prin ceea ce ne-a învățat că sfințenia nu este ceva intangibil, ci este triumful binelui prin iubirea aproapelui și a lui Dumnezeu. În acord cu tema întâlnirii, PS Iustin le-a transmis românilor din Spania mesajul că ”oamenii normali de azi, sunt sfinții de mâine”, un mesaj care se va dovedi în timp a fi unul profetic, în lumina nebuniei lumii occidentale progresiste”, a declarat Mircea Crişan după evenimentul de omagiere a Arhiepiscopului Justinian Chira.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut