Întâlniri pe tema consumului de substanţe interzise pe Valea Vişeului, Valea Izei şi Borşa

2 minute de citit
- Publicitate -
În luna septembrie, s-a dat startul campaniei de informare „Consumul de substanțe interzise, îndepărtarea de țelul vieții”, un proiect de intervenţie comună în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunităţile maramureşene.
Întâlnirile în cadrul acestei campanii au loc în comunităţi de pe Valea Izei, Valea Vișeului și Borșa şi sunt organizate de Protopopiatul Ortodox Vișeu în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Vișeu, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, psihologi, preoti și medici.
Prin aceste acţiuni de prevenire, reprezentanţii bisericii şi autorităţile îşi propun să adune peste 800 de tineri pentru a le prezenta pierderile la care se supun dacă consumă alcool, tutun și droguri.
Primele întâlniri au avut loc în Dragomireşti şi Viseu de Sus.
La Dragomireşti au participat peste 250 de tineri, cărora preotul Dinu Horatiu Brici, coordonator activități de tineret pe Protopopiatul Vișeu, le-a vorbit despre frumusețea tinereții și darul vieții. Apoi au luat cuvântul preotul Călin Vlad, secretar al Protopopiatului Vișeu, Florin Rontea, agent principal la Poliția Bogdan Vodă și Mia Șandru, psiholog în cadrul școlilor din Săcel, Săliștea de Sus și Dragomirești.
Cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului a avut loc 14.09-2023 la Casa de Cultură din Vișeu de Sus, unde au participat peste 300 de tineri din localitătile Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Bocicoel, Leordina, Petrova și Moisei, alături de preotul Timiș Ioan Florin de la parohia Săliște Centru, preotul Brici Dinu Horațiu de la parohia Ieud, dr. Emanuel Pop, Specialist Psihiatru, agent principal Andreea Coman, prof. Petruța Rus, psiholog Camelia Gherheș.
Următoare întâlnire pe tema consumului de substanţe interzise va avea loc la Borșa, în data de 21 septembrie!
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut