Întâlnire bilaterală a reprezentanților CJ Maramureș cu Mareșalul Voievodatului Podkarpackie

2 minute de citit
- Publicitate -
Zilele acestea a avut loc o întâlnire bilaterală a reprezentanților CJ Maramureș cu Mareșalul Voievodatului Podkarpackie, domnul Wladyslaw Ortyl, și cu Secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor și Politicilor Regionale al Guvernului Republicii Polone, doamna Małgorzata Jarosińska-Jedynak, în cadrul căreia s-a discutat despre importanța conturării și adoptării unei Strategii a Carpaților la nivelul Uniunii Europene, precum și alte subiecte de cooperare între Județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie.
România, alături de Ucraina și Polonia, are nevoie stringentă de o astfel de strategie macro-regională pentru regiunile din munții Carpați, pe modelul Strategiei Alpilor, iar împreună cu domnul Wladyslaw Ortyl, Mareșalul Voievodatului Podkarpackie, vor fi făcute  demersuri susținute pentru o rezoluție-apel de promovare a strategiei de către toate părțile interesate.
În baza Acordului de cooperare dintre Maramureș și Podkarpackie, s-au concretizăm câteva proiecte comune în beneficiul ambelor părți, care au fost discutate în contextul întâlnirii bilaterale. Este vorba de „SIRM – Integrarea Socio-Economică a Refugiaților și Migranților” finanțat prin programul Interreg Europe 2021-2027 și „KARPAT – „Factori determinanți și oportunități pentru dezvoltarea socio-economică și spațială a regiunii Carpatice” finanțat prin programul de cooperare ESPON2030.
Mulțumesc domnului Wladyslaw Ortyl pentru deschiderea pe care o are pentru consolidarea colaborării între Județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie. Cooperarea cu prietenii polonezi este una dinamică și sunt încrezător că va fi una de succes și pe mai departe”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut