inSuflu – concert cu flautistul Matei Ioachimescu la Colegiul de Arte Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

Colegiul de Arte Baia Mare și Clubul Rotary Baia Mare 2005, vã invitã la un eveniment cultural de excepție.

Marți, 21 martie de la orele 17:00, la Sala Rotary a Colegiului de Arte Baia Mare va avea loc concertul din seria “inSuflu” susținut de flautistul Matei Ioachimescu, solist internațional și The Romanian Flute Ensembli. Vã vor încânta genuri muzicale diferite, de la baroc la muzicã cultã contemporanã, într-o formulã instrumentalã formatã din toatã familia de flaute moderne.

Intrarea liberă.

Flautistul Matei Ioachimescu s-a născut în 1978  la București într-o familie de muzicieni. A început studiul pianului la 5 ani pentru ca mai apoi să descopere flautul, la care a început să cânte de la 14 ani lucrând cu profesorul Vasile Gantolea la Liceul de Muzică “George Enescu” din București.  A continuat apoi studiile la “Universitat fur Musik und Darstellende Kunst” din Viena cu profesoara Barbara Gisler Haase, de unde a obținut și diploma de master. Au urmat cursuri de specializare cu Ion Bogdan Stefănescu, Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermühle, Virgil Frâncu și Renate Armin Greiss.

A concertat ca solist dar și ca membru al mai multor ansambluri camerale, pe scene din țară și din străinătate, iar  împreună cu chitaristul rus Oleg Dergilev este membru al Duo-ului Dot. De asemenea, face parte din Orchestra Filarmonicii “George Enescu” din București.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut