În Vişeu de Sus, s-au sfințit crucile din cimitirul familiei Doblan

2 minute de citit
- Publicitate -
Sâmbătă, 15 iulie 2023, în Vişeu de Sus, s-au sfințit crucile din cimitirul familiei Doblan. Slujba a fost oficiată de Arh. Dr. Casian Filip, vicar administrativ, alături de Pr. Mihai Chira, protopopul Vișeului, Pr. Daniel Fărâmă și Pr. Iulian Szerasz, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.
Cimitirul familiei Doblan datează din jurul anului 1932, din perioada interbelică, unde sunt îngropați nouă persoane: bunici, străbunici, frați și copii. Lucrarea deosebită a fost realizată în aproximativ trei luni și a fost susținută prin cheltuiala lui Vasile Tomoiagă, fostul mare canotor român, multiplu medaliat la Jocurile Olimpice de vară din Los Angeles (1984) și Seul (1988), precum și la Campionatele și Jocurile Mondiale din Hazenwikel (1985), Copenhaga (1987), Zagreb (1987), Duisburg (1989) și Bled (1989).
Născut la data de 20 ianuarie 1964, Vasile Tomoiagă, un vișeuan credincios, bun gospodar și adevărat filantrop, s-a numărat printre cele 10 personalități din Franța care fac cinste României și ale căror merite deosebite în promovarea imaginii țării noastre au fost recunoscute în anul 2018 în cadrul Galei „100 pentru Centenar” în proiectul de promovare a României prin Maramureșul Istoric și în Proiectul de cooperare dintre Vișeu de Sus și Croissy sur Seine. De asemenea,  Vasile Tomoiagă poartă de grijă și de „Casa Bucuriei – Sfânta Cuvioasă Macrina” din localitatea Bârsana.
Evenimentul s-a încheiat cu masa câmpenească pe Măgurice, unde au avut loc binecuvântarea bucatelor și servirea mesei de prânz.
„Credință, educație, sport și tradiție sunt idealurile domnului Vasile Tomoiagă, ca vindecare a societății românești”, a explicat Pr. Casian Filip.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut