În Rozavlea proiectele de dezvoltare a comunei continuă

2 minute de citit
- Publicitate -

În Rozavlea, proiectele de dezvoltare a comunei continuă şi în acest an. Administrația locală vizează depunerea proiectului pentru o lucrare monumentală, şi anume Podul de peste Iza, cea mai lungă punte de peste râul Iza, de pe Valea Izei.

Primarul Vasile Mîrza abordează un ton optimist în continuarea şi depunerea de proiecte noi pentru comuna Rozavlea:

„Continuăm un proiect finanţat prin Programul Naţional de Investitii Anghel Saligny: e vorba de modernizare străzi rurale, sunt câteva tronsoane de drumuri care-şi aşteaptă covorol asfaltic. De îndată ce vremea va permite, vom trece la executarea acelor lucrări, respectiv: Drumul Valea Spinului, Şesu din Sus, Humăna şi Tertiu.

Deci, vom definitiva lucrările începute privind modernizarea străzilor rurale din Rozavlea, vom avea o proporţie copleşitoare de asfalt, de 95%. Şi vreau să precizez un lucru de care trebuie să ţină cont nu doar colegii mei dar şi întreaga comunitate: nu am asfaltat un metru pătrat de drum până când nu am avut utilităţile rezolvate, respectiv apa – canal, şi branşamentele individuale la gospodării. Avem, de asemenea, proiect depus la AFM pentru finanţare reţea apă canal în Satul Sâlţa.

Podul de peste Iza, o lucrare monumentală, cea mai lungă punte de peste râul Iza, de pe Valea Izei este, de asemenea, unul dintre obiectivele comunei noastre.

În această primăvară vom deschide publicului larg Târgul de produse tradiţionale în Comuna Rozavlea, Valea Izei – un proiect finanţat prin GAL de către AFIR, un proiect pe fonduri nerambursabile… bine-nţeles că o parte din finanţare este asigurată de primărie. Este o piaţă care respectă o configuraţie arhitecturală maramureşeană”, a declarat primarul comunei Vasile Mîrza.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut