În memoria regretatului Nicolae Sabău: „Alină-te dor, alină” sau „Bate vântul dorului”?

2 minute de citit
- Publicitate -
La sfârşitul lunii august 2023, autorităţile locale din Cicârlău şi Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania anunţau cu surle şi trâmbiţe organizarea şi desfăşurarea, în data de 8 octombrie 2023, primei ediţii a Festivalului Concurs Național de Interpretare vocală „Bate vântul dorului” In Memoriam Nicolae Sabău.
La sfârşitul lunii septembrie 2023 însă, primarul Sorin Lupşe revine asupra comemorării memoriei regretatului Nicolae Sabău şi anunţă culmea, tot în 8 octombrie 2023, Festivalul Folcloric Omagial ”Nicolae Sabău – Alină-te dor, alină!”.
Aici, evident, nu mai vorbim de prima ediţie, pentru că maestrul Nicolae Sabău a înființat și organizat acest festival timp de aproape 30 de ani, fiind unul dintre reperele culturale maramureşene.
Probabil o primă ediţie a unui eveniment nu atrage finanţarea necesară, pe când unul consacrat…
Ne bucurăm că memoria celui care a fost Nicolae Sabău este omagiată inclusiv prin astfel de manifestări, dar ne dorim mai mult profesionalism şi mai puţină campanie electorală din bani publici.
Vă prezentăm şi afişul acestui eveniment (preluat de pe pagina de socializare a primarului), unde, cu regret, remarcăm faptul că imaginea lui Nicolae Sabău lipseşte cu desăvârşire. În schimb, nu putem să nu zâmbim când vedem greşeli de ortografie pe un afiş care promovează manifestări culturale.
Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică maestrului Nicolae Sabău!
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut