În Budeşti s-a desfăşurat tabăra elevilor premianţi la istorie, ştiinţe socio-umane şi geografie

2 minute de citit
- Publicitate -
În Budești s-a desfășurat, în perioada 22-25 august, tabăra elevilor premianți la etapele județene ale olimpiadelor naționale de istorie, socio-umane și geografie.
Timp de 4 zile, elevii au vizitat bisericile de lemn aflate în patrimoniul UNESCO din apropiere, au îmbinat distracția cu învățarea, s-au pus în pielea personajului legendar Pintea Viteazul și a tuturor victimelor „Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței“.
Marius Voinaghi, profesor de istorie: „Istoria, alături de geografie și științele socio-umane, nu sunt doar științe, care se limitează strict la evenimente politice, fenomene și concepte, ci sunt singurele forțe care ne apropie unii de alții, cele care formează identitatea unei națiuni.
Așadar, ne-am reunit din toate părțile Maramureșului în comuna Budești la Centrul de călărie „Casa Pașcu“ și timp de patru zile am scris istorie alături de elevii olimpicii ai Maramureșului într-o tabără dedicată excelenței”.
Nu o oarecare aventură, ci una în care am adus trecutul în prezent, ne-am pus în pielea personajului legendar Pintea Viteazul și a tuturor victimelor „Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței“. Am vizitat bisericile de lemn aflate în patrimoniul UNESCO din apropiere, am îmbinat distracția cu învățarea, am însuflețit cărțile și încurajat lectura, iar la finalul zilei, am prezentat trei idei de dat mai departe.
Din programul nostru nu au lipsit orele de lectură, aplicațiile geografice din Munții Gutâi, pe care le-am desfășurat în colaborare cu Salvamont Maramures, „dezmorțirile” de dimineață și pe placul tinerilor, karaoke. Toate aceste memorii au fost evocate prin prezentarea jurnalului taberei”, mai arată prof. Marius Voinaghi.
Tabăra s-a organizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în cadrul proiectului „Tabăra Olimpicilor! Maramureșul susține excelența“.
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut