În Baia Sprie va avea loc expoziţia „Medio Monte – spiritul locului în repere identitare”, de Ziua Patrimoniului Mondial Unesco

2 minute de citit
- Publicitate -

În 16 noiembrie 2023, de Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO, începând cu ora 14:00, la Casa de Cultură din Baia Sprie  va avea loc vernisajul expoziției temporare „Medio Monte – spiritul locului în repere identitare”, organizată de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în colaborare cu Primăria Orașului Baia Sprie și Asociația „E Ceva Bine” – București.

Această expoziție este curatoriată de Diana Robescu și face parte din proiectul „Drumul binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România”, care are ca scop celebrarea a 10 ani de la declararea Zilei Patrimoniului Mondial UNESCO din România printr-un dublu eveniment: la București (invitați artiștii: Dan Leș, Grigore Leșe, Nicolai Tand, Laura Cosoi) și la Baia Sprie (invitați: Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului, conf. univ. dr. Greti Papiu, Robert Strebeli-managerul MJACABM, părintele Ioan Ardelean, Iulian Văcărean-președintele Asociației „E Ceva Bine”).

Evenimentul va începe cu un recital de violă și pian susținut de Daniel Breban și Alexandra Pușcaș, elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare. În încheierea acestei serii de momente artistice, publicul va fi încântat de prestația tinerei interprete de muzică populară și religioasă din Maramureș, Măriuca Verdeș.

Pentru a veni în sprijinul acestui proiect, lucrările de pictură, sculptură și grafică incluse în expoziția „Medio Monte – spiritul locului în repere identitare”, ilustrează frumusețea cadrelor naturale din Baia Sprie și împrejurimi și relația afectivă dintre oameni, locuri și monumente ca elemente care s-au influențat reciproc de-a lungul timpului.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, luni și joi între orele 9.00 – 18.00, marți și miercuri între orele 8.00 – 16.00, iar vineri între orele 8.00 – 14.00. Accesul este gratuit.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
adbanner
Sari la conținut