În Baia Mare demarează o investiție record în domeniul infrastructurii de apă și canalizare, în valoare de peste 160 milioane lei.
Vor fi reabilitate conductele de aducțiune a apei brute pe o lungime de 1.324 metri, cele de transport al apei potabile pe o lungime de 13.926 metri și conductele de distribuție pe 4.977 metri. De asemenea, va fi extinsă conducta de transport a apei potabile cu 1.644 metri și cea de distribuție cu 173 metri, fiind prevăzută și construirea unei stații de pompare pentru apă potabilă care să remedieze deficiențele de presiune din unele zone ale orașului.
”Demarăm o investiție record în domeniul infrastructurii de apă și canalizare din municipiul Baia Mare. În scurt timp vom da startul lucrărilor în valoare de peste 160 de milioane de lei! Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile dinaintea începerii șantierului pentru un proiect care va crește considerabil calitatea vieții în orașul nostru. Am participat ieri, în prezența directorului VITAL, Alexandrina Bancoș, respectiv a echipei de implementare a proiectului și a constructorului desemnat, la ședința tehnică premergătoare fazei de execuție a acestui obiectiv de investiții. Acum că autorizația de construire a fost eliberată, urmează să fie demarată organizarea de șantier și lucrările efective.
Lucrările vor consta în reabilitarea conductelor de aducțiune a apei brute pe o lungime de 1.324 metri, a celor de transport al apei potabile pe o lungime de 13.926 metri și a conductelor de distribuție pe 4.977 metri. De asemenea, va fi extinsă conducta de transport a apei potabile cu 1.644 metri și cea de distribuție cu 173 metri, fiind prevăzută și construirea unei stații de pompare pentru apă potabilă care să remedieze deficiențele de presiune din unele zone ale orașului. Pentru rețeaua de canalizare, lucrările includ reabilitarea rețelei pe o lungime de 16.995 metri și a colectorului pe 3.634 metri, extinderea rețelei de canalizare pe 5.531 metri, inclusiv înspre comuna Groși, construirea a două stații de pompare pentru ape uzate și reabilitarea deversorului.
Am spus-o în repetate rânduri: îmi doresc o abordare integrată de realizare a lucrărilor în Baia Mare. Să ne obișnuim ca atunci când avem lucrări, când trebuie să spargem străzi sau trotuare, să existe o corelare între lucrările deținătorilor de rețele edilitare. Situații în care noi venim și reabilităm sau modernizăm o locație iar mai apoi este distrusă nu vreau să mai existe! Am demarat așadar o serie de discuții cu acești proprietari, după caz cu operatorii, să găsească soluții pentru a-și potrivi agenda de lucrări cu ale altor astfel de entități, implicit cu aceste șantiere pe care noi urmează să le deschidem.
Contractul de finanțare prin care realizăm această investiție este doar unul dintre cele 7 pe care, în urmă cu câteva luni, le-am semnat la Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș. Prin intermediul societății VITAL și cu eforturile susținute ale directorului Alexandrina Bancoș și ale președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, am reușit să aducem 2,3 miliarde de lei în Maramureș pentru modernizarea, reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare din 30 de unități administrativ teritoriale din județ. Voi continua să monitorizez modul în care decurg proiectele pe care le gestionăm în Baia Mare și voi face asta participând activ la toate ședințele de progres și prin a căuta și găsi soluții pentru orice fel de situație care ar putea să pericliteze derularea acestora”, a menționat primarul Doru Dăncuș.