În 7 mai se împlinesc 37 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc

2 minute de citit
- Publicitate -

Astăzi, Steaua aniversează 37 de ani de la momentul în care a câştigat cel mai preţios trofeu din istoria fotbalului românesc: Cupa Campionilor Europeni.

Steaua a scris istorie în fața Barcelonei. Dupa 0-0 în timpul regulamentar, meciul a ajuns la penalty-uri.

Acolo, Helmut Duckadam a fost erou. A devenit primul portar din istoria fotbalului care reușea să apere nu mai puţin de 4 penalty-uri la loviturile de departajare, performanţa sa ajungând direct în Guinness Book. Marius Lăcătuş și Gavril Balint au fost singurii jucători care au marcat pentru Steaua de la 11 metri, în poarta lui Francisco Gonzalez Urruticoechea.

Astfel, Steaua a devenit prima echipă din Estul Europei, şi prima dintr-o ţară comunistă, care a câștigat trofeul continental suprem.

Barcelona – Steaua 0-0 (0-2 la penalty-uri)

Steaua (4-4-2): Duckadam – Iovan (c), Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan (73, Iordănescu), Bölöni, Majearu, Lăcătuş – Balint, Piţurcă (112, Radu II)
Antrenor: Emeric Ienei

Barcelona (4-4-2): Urruticoechea – Gerardo, Blanquetti, Alexanco, Alberto – Victor, Schuster (84, Moratalla), Marcos, Pedraza – Archibald (111, Pichi Alonso), Hidalgo
Antrenor: Terry Venables

Loviturile de departajare: 

Steaua: au ratat Majearu şi Boloni / au marcat Lăcătuş şi Balint
Barcelona: au ratat Alesanco, Pedraza, Alonso, Marcos

Pentru a celebra 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, o parte din artizanii finalei cu Barcelona s-au strâns sâmbătă la Auchan Titan pentru a povesti întâmplări de la celebrul triumf.

Printre cei prezenți s-au numărat: Helmut Duckadam, Ștefan Iovan, Tudorel Stoica, Adrian Bumbescu și Miodrag Belodedici. Pe lângă poveștile marilor fotbaliști, cei prezenți la eveniment au putut admira și un mini-muzeu în care au fost expuse mai multe tricouri, fanioane și fotografii ce țin de performanțele Stelei.

Sursa: gsp.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut