În 7 Mai are loc Tânjaua Hotenarilor, ediţia cu numărul 53

1 minute de citit
- Publicitate -

Conform vechiului obicei agrar Tânjaua Hotenarilor,  primul gospodar care a ieşit la arat în acest an, este sărbătorit în Ocna Şugatag cu mare fast. Astfel, Duminică, 7 mai, la Hoteni se va desfășura cea de-a 53-a ediție a evenimentului „Tânjaua Hotenarilor”, şi toţi cei care doresc să asiste la acest ritual sunt așteptați la casa sărbătoritului Marinca Viorel din Hoteni, nr. 30, comuna Ocna Șugatag, la ora 9:30.

La ora 11:00 alaiul va pleca spre Valea Dărasca, unde va avea loc ritualul de spălare al acestuia. La ora 12.00 va avea loc deschiderea oficială a festivalului, iar de la ora 13.00 va începe programul artistic cu invitaţi de seamă, precum: Cornelia și Lupu Rednic, Deți Iuga, Maria și Gabriel Arba, Voichița Nemeș Andreica, Amalia și Raul Moldovan acompaniați de Sănducu Bococi și Giorgio Petrovan.

Participă ansamblurile folclorice: Coconii din Breb, Coconii Deseștiului, Cosăul din Budești, Mugurelul din Sighetu Marmației, Vasile Lucaciu din Șișești, Florile Chioarului din Săcălășeni.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut