În 10 decembrie va avea loc prima ediție a concertului „Iată vin colindătorii… în Bontăieni”

2 minute de citit
- Publicitate -

Duminică, 10 decembrie, începând cu ora 14:00, la Căminul Cultural din Bontăieni, va avea loc  prima ediție a concertului de colinde „Iată, vin colindătorii… în Bontăieni”. 

Vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos o vor aduce tinerii Parohiei Bontăieni alături de Corurile bărbăteşti din Şindreşti şi Şişeşti, Adelin şi Ramona Roman, Ioana Roman într-un concert care se doreşte a fi începutul unei frumoase tradiții de colinde în satul Bontăieni.

„Această inițiativă a fost influențată și de faptul că în ultimul timp, mica noastră comunitate, de 100 de fumuri, a desfășurat mai multe proiecte care țin atât de Biserică cât și de dezvoltarea satului, cu participare activă a locuitorilor și credincioșilor parohiei, demonstrând legătura strânsă dintre ei”, arată părintele paroh Ionuţ Boer.

Bontăieni, unul dintre cele 7 sate ale Comunei Șișești, este cunoscut și pentru faptul că aproape de biserică se află mormântul învățătoarei Aurelia Rusu, cea care a inspirat poetul Octavian Goga, în scrierea poeziei ‘’Dăscălița’’, iar pe piatra de mormânt sunt versurile ‘’Iar vântul spune crengilor plecate / Povestea ta frumoasă domnișoară ’’.
Bazele bisericii de piatră au fost puse de preotul Vasile Lucaciu, mare tribun al Unirii de la 01 Decembrie 1918, an în care s-a construit și biserica.

„Evenimentul se va desfășura la noul cămin cultural, construit la standarde europene de către Primăria comunei Șișești.
Ne dorim ca această primă ediție să fie începutul unei frumoase tradiții de colinde! Vă așteptăm cu drag să colindăm împreună cu cei care ne aduc vestea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos!”, este invitaţia preotului Ionuţ Boer.

Evenimentul se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului şi este organizat de Parohia Ortodoxă Română Bontăieni.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut