Importanța micului dejun

1 minute de citit
- Publicitate -

Un nou sondaj arată că unul din trei români nu mănâncă micul dejun.

Același studiu arată că 52.39% din respondenții care consumă mic dejun aleg să mănânce după 2 ore de la trezire, iar 24.63% au menționat că micul dejun este mai consistent în weekend.

Cu toate acestea, cele mai consumate alimente în diminețile românilor sunt ouăle, urmate de sandvișuri și mezeluri, brânzeturi, cereale cu lapte sau iaurt.

„Studiile arată că este mai bine să mâncăm dimineața, atât pentru controlul apetitului, cât și pentru controlul glicemiei. Existența acestui mic dejun, a acestei prime mese, ne arată o organizare a vieții, o preocupare pentru sănătate mai degrabă decât să influențeze în mod direct starea noastră de sănătate”, a explicat expertul în nutriție, Cristian Mărgărit, conform alephnews.ro.

Pentru a ne începe ziua cu cât mai multă energie pe tot parcursul zilei, micul dejun este necesar, iar neglijarea acestuia aduce doar dezavantaje, fiind masa care ne oferă nutrienți, controlul poftei de mancare și întărirea sistemului imunitar.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut