Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Rohia a ajuns la Mănăstirea Bârsana

1 minute de citit
- Publicitate -
Joi, 29 iunie 2023, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu un sobor de arhierei, preoți, diaconi și credincioși, au întâmpinat, la Mănăstirea Bârsana, Sfânta Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului care a fost adusă de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia de o Delegație condusă de preacuviosul părinte arhimandrit Macarie Motogna, exarhul mănăstiriilor și starețul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia.
După sosirea Sfintei Icoane și întâmpinarea ei de către ierarhi, preoți, diaconi, soborul de măicuțe și credincioșii prezenți, a avut loc o procesiune în jurul bisericii, după care icoana a fost așezată în locul special amenajat pentru închinarea credincioșilor și pelerinilor. Sfânta Icoană va rămâne la Mănăstirea Bârsana până vineri, după sărbătoarea hramului și închinarea ultimilor pelerini.
În continuare a fost oficiată Slujba Vecerniei Mari unită cu Litia pe Altarul de vară din incinta mănăstirii, de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut