Hramul Bisericii Ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Târgu Lăpuș

1 minute de citit
- Publicitate -
Astăzi, 5 noiembrie, Biserica Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din orașul Târgu Lăpuș și-a serbat hramul, reunind sute de credincioși.
Cea mai mare parte a lăcașurilor de cult din Transilvania, atât parohiale cât şi monahale, sunt ocrotite de Sfinţii Arhangheli, care sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Arhanghelul Gavril, al cărui nume se traducere din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Potrivit Noului Testament, el le-a vestit sfinţilor părinţi, Ioachim și Ana, nasterea Fecioarei Maria. Este înfăţişat în icoane ca purtător al unui semn divin, un crin sau o trompetă.
Mihail se traduce din ebraică prin „Cine-i ca Dumnezeu”. El care transmite rugăciunile adresate de credincioşi Tatălui Ceresc şi este cel dintâi dintre îngerii păzitori care s-a luptat cu îngerii răzvrătiţi împotriva lui Dumnezeu, fiind reprezentat în iconografia ortodoxă în costum de soldat, purtând în mână o suliţă cu vârful îndreptat spre pământ.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut