Handbal masculin: Valur Reykjavik – CS Minaur Baia Mare: 36-28 (18-14)

5 minute de citit
- Publicitate -

Minaur “și-a rezolvat” treaba în campionat, își pune medaliile de bronz la gât și e al treilea sezon consecutiv când avem podium. Acum, e prima manșă a semifinalei EHF European Cup. A doua va fi peste o săptămână în Baia Mare. În cealaltă semifinală maghiarii de la FTC Green Collect (Ferencvaros) au terminat la egalitate, 28-28, cu grecii de la Olympiacos SFF.

Începe meciul și Mollino este cel ce deschide scorul după 44 de secunde de joc. După aceea “pauza mare”, iar minutele se scurg. Vine minutul 9.35 și apare o noua informație, egal la 1, după reușita lui Gislason. Chiar nu s-a marcat. Se înscrie puțin și e de mirare, pentru că toată lumea ne-a spus că islandezii joacă foarte repede. Nici Minaur nu este o echipă care să înscrie puțin, asta e clar.

Și totuși, la jumătatea primei reprize avem 5-3 în favoarea gazdelor, plus o primă eliminare, la Botea. Noi ratăm, gazdele înscriu și se ajunge la 9-4 (16). Vujovic oprește seria gazdelor cu un gol din 7m. E 10-6 (19) și jucăm în 4 oameni, cu Artem și Fotache eliminați. Consecința? Încasăm trei goluri: 13-6. Diferența nu scade, din păcate. Înscriem goluri muncite și imediat primim goluri din repuneri rapide de la centru: 17-11 și gazdele cer time-out. Finalul este mai bun pentru noi, Buzogany prinde niște mingi, iar ultimele două goluri ale primei reprize vin de la Cip: 18-14.

Începe repriza a doua, cu goluri pe bandă rulantă, iar după primele cinci minute e 22-17. Noi ratăm, ei înscriu și se face 24-17, cea mai mare diferență de scor (36). Nu merge treaba în atac și Sandu Sabou cere time-out. Vujic dă gol, e lovit, comentează și este eliminat.

Juliusson îl tamponează și pe Erik Pop, dar de data asta vede eliminare. Pierdem mingea și luăm gol de la Gustavsson, portarul care are deja 8 goluri în această ediție a cupei. Gazdele sunt dezlănțuite și fac 27-19 (42). Înscrie Kotrc, Fotache este eliminat apoi și se face 29-20 (43). Nu e deloc bine. Suporterii gazdelor sunt în delir și dansează în tribune. E 31-22, mai ratează și Vujovic un 7m, apoi îl imită și Erik Pop. Sunt momente în care Valur nu înscrie, au ratat de mai multe ori, dar nici noi nu reușim mare lucru, dar venim totuși la 32-25.

Jucăm și 7 contra 6 pentru că trebuie să reducem din diferență. Nu ne prea folosește, deoarece portarul ne mai dă un gol: 35-26 (57). E 36-28, antrenorul lui Valur cere timp de odihnă, dar nu se mai întâmplă nimic.

Opt giluri sunt extrem de greu de recuperat. Nu e imposibil, pentru că exemple sunt numeroase, însă trebuie să recunoaștem că Valur deține prima șansă. O mare primă șansă.  Pe care o putem anula jucând perfect.

Valur Reykjavik – CS Minaur Baia Mare: 36-28 (18-14)

Sala N1 Hollin din Reykjavik

Arbitri: Milos Andorka și Robert Hucker (Ungaria). Delegat EHF: Tadas Jansonas (Lituania)

Aruncări de la 7m: 0-8 (transformate: 0-6; au ratat: Vujovic, E. Pop). Minute de eliminare: 4-10 (Juliusson, Hostert / Fotache 2, Botea, Kozakevych, Vujic)

Valur Reykjavik

Bjorgvin Pall Gustavsson (14 intervenții, a marcat două goluri), Arnar Thor Fylkisson – Benedikt Gunnar Oskarsson 6, Thorvi Tyr Gíslason 5, Isak Gústafsson 4, Magnús Óli Magnússon 4, Alexander Pettersson 4, Ulfar Pall Monsi Thordarsson 3, Allan Nordberg 3, Agnar Jónsson 2, Aron Pálsson 2, Andri Finnsson 1, Vignir Stefánsson, Alexander Júlíusson, Bergur Rúnarsson, Robert Hostert.

Oficiali: Óskar Bjarni Óskarsson, Anton Rúnarsson, Finni Jóhannsson, Jon Gunnar Kristjánsson

Minaur Baia Mare

Anton Terekhov (3 intervenții), Barna Buzogany (6 intervenții) – Stefan Vujic 7, Stevan Vujovic 6 (2 din 7m), Milan Kotrc 4, Artem Kozakevych 3 (2 din 7m), Tomas Cip 3, Tudor Botea 2 (din 7m), Robert Nagy 1, Erik Leonard Pop 1, Anderson Mollino da Silva 1, Viorel Fotache 1, Gabriel Cumpănici.

Nu a jucat: Ovidiu Ardelean

Minaur nu va juca niciun meci între tur și retur, meciul al doilea cu Valur fiind programat duminică, 28 aprilie, de la ora 18.00 (arbitri din Croația, Ante Mikelic și Petar Paradina, delegat Ferenc Bonifert (Ungaria).

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut