Greva din învățământ continuă. Elevii răman acasă

2 minute de citit
- Publicitate -

Majorările salariale prevăzute de OUG 53 / 2023 au fost respinse de federațiile sindicale, după consultarea membrilor de sindicat aflați în grevă, aceștia considerând sumele prea mici.

Federațiile sindicale au anunțat că greva generală din Educație va continua. În acest context, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ „Spiru Haret” a explicat care sunt solicitările cadrelor didactice şi cum ar putea fi oprite protestele.

Potrivit informațiilor transmise de Marius Nistor, profesorii cer Guvernului și partidelor aflate la guvernare să-și asume, printr-un act normativ, articolul scos din legea învățământului preuniversitar, potrivit căruia salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariu mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv.

Acesta a subliniat că salariații din învățământ aflați în grevă sunt nemulțumiți și de promisiunea Guvernului de a aplica ipotetica grilă de salarizare pentru învățământ în maximum 3 ani, solicitând scurtarea acestei perioade.

„Cer Guvernului și partidelor aflate la guvernare să-și asume, printr-un act normativ, articolul scos din legea învățământului preuniversitar și care n-a fost inclus nici în textul ordonanței de urgență și doar în nota de fundamentare a ordonanței, potrivit căruia salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariu mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Salariații din învățământ aflați în grevă sunt nemulțumiți și de promisiunea Guvernului de a aplica ipotetica grilă de salarizare pentru învățământ în maximum 3 ani, solicitând scurtarea acestei perioade.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut