Greva din educație s-ar putea încheia. Propunerile guvernului pe placul sindicaliștilor

2 minute de citit
- Publicitate -

Noua propunere a Guvernului pentru profesori constă în două sume, de 2.000 de lei fiecare, pe care cadrele didactice le vor primi în tranșe diferite, în lunile iunie și octombrie.

Executivul a adăugat, astfel, 1.500 de lei în plus față de oferta anterioară. Informația a fost confirmată, de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație.

„Pentru personalul didactic (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control și didactic auxiliar) prime pentru susținerea carierei didactice 2.000 de lei net suma forfetară, primită pe data de 5 iunie și 2.000 lei net, primiți pe data de 5 octombrie, din care 30% (600 lei) garantat suma forfetară – pentru diferența de 70% (1.400 lei pentru achiziție de laptopuri, tablete, cărți, materiale didactice, cu documente justificative pentru decont până la încheierea proiectelor europene pe finanțare PNNR).

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, există șanse ca sindicaliștii din domeniul educației să accepte oferta propusă de Guvernul României pentru a încheia greva.

S-a agreat că, începând de astăzi, discutăm tehnic, în profunzime, ceea ce au propus dumnealor vizavi de noile grile de salarizare”, a declarat, Marius Budăi ministrul Muncii.

Facem precizarea ca cei 2.000 lei din octombrie se vor acorda, în fiecare an, până în anul 2027”, a transmis Guvernul. Executivul a mai precizat că în cazul cadrelor nedidactice va avea loc o majorare de 8-9% a salariilor și vor primi, de asemenea, prime de câte 500 de lei net, în luna iunie și 1.000 de lei net în luna octombrie, „din care 30% suma forfetară și 70% pentru cursuri de igienă și altele asemenea

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut