Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Revendicările dascălilor își pot găsi rezolvarea”

1 minute de citit
- Publicitate -

Sistemul educational din România trece printr-o perioadă delicată. Dascălii amenință cu proteste masive după ce a avut loc deja o grevă de avertisment. În pragul examenelor de final de an, atât clasa politică privește cu îngrijorare aceste revendicări, dar susține că se pot găsi soluții.

„PSD a susținut tot timpul ideea de dialog pentru soluționarea unor astfel de situații. Președintele PSD a susținut acest dialog și va participa la întâlnirea cu sindicaliștii. De principiu, revendicările sindicatelor din Educație își pot găsi rezolvarea în noua Lege a salarizării, care oricum trebuie revizuită întrucât este un jalon în PNRR. În această nouă lege se va stabili un nou calendar al majorărilor salariale, astfel încât toate categoriile profesionale să ajungă la nivelul corespunzător, în funcție de proiecțiile bugetare pe anii următori. Există deci o cale de soluționare a conflictului, deci nu se justifică acțiunile extreme care pot afecta programul școlar al elevilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Conform PNRR, Parlamentul trebuie să adopte o nouă Lege a salarizării până la finalul acestui an În acest act normativ și în acest interval  pot fi stabilite reglementările care pot rezolva o mare parte dintre revendicările cadrelor didactice..

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut