Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Prețurile la energie vor rămâne plafonate până în 2025!”

2 minute de citit
- Publicitate -

Plafonarea prețurilor la energie, subiectul extrem de „fierbinte” pentru majoritatea românilor, este una dintre preocupările principale ale PSD. Astfel, prețurile la energie vor rămâne plafonate până în 2025, așa cum este prevăzut în legislația promovată de social-democrați și adoptată de Guvern.

„Este o decizie asumată clar de premier. Creșterile speculative ale prețurilor la energie și la alimente au fost cele două surse principale ale inflației. PSD a venit cu soluții în ambele cazuri, iar inflația a ajuns deja la o singură cifră. Deci măsurile PSD au fost bune. Este absurd să renunțăm la ele, cel puțin până când stabilizăm economia națională”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.
Declarația ministrului Energiei- cu privire la faptul că această plafonare s-ar putea restrânge la consumatorii vulnerabili- nu s-a referit la momentul actual. Ministrul Energiei a formulat doar un scenariu pentru viitor legat de discuțiile la nivel european.
„Chiar ministrul Energiei a subliniat în același interviu că România va menține schema de plafonare până în 2025, iar ulterior, dacă se va pune problema ea va fi restrânsă la categoria consumatorilor vulnerabili. Este vorba despre milioane de români care în acest moment nu-și permit să achite o factură de energie fără ajutor”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut