Gheorghe Șimon, deputat PSD: „ Guvernul își respectă angajamentele față de fermieri și transportatori”

2 minute de citit
- Publicitate -

Problemele ridicate de fermieri și transportatori încep să-și găsească rapid rezolvarea, exact așa cum a promis premierul Marcel Ciolacu. În viteză maximă ministerele Agriculturii și Transporturilor duc la îndeplinire angajamentele luate.

„S-au redactat deja proiecte de acte normative pentru adoptare în guvern. Nimeni nu mai poate pune la îndoială buna credință a premierului și a Executivului său. Ce s-a convenit, se va rezolva! În aceste condiții continuarea protestului, efectiv, nu mai are temei!”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

În ședința de Guvern din 21 ianuarie 2024 au fost deja adoptate mai multe soluții menite să vină în sprijinul fermierilor și transportatorilor.

„Sprijin pentru fermierii afectați de războiul din Ucraina. Se acordă 100 euro/ha pentru culturile din sectorul vegetal înființate în toamna anului 2022, compensare pentru pierderile suferite din cauza războiului din Ucraina. Sunt pentru 162.000 de întreprinderi agricole care vor primi această compensație, pentru care efortul bugetar ajunge la 250 de milioane de euro; valoarea maximă este 280.000 de euro/întreprinderea agricolă, iar aceasta este doar una dintre măsurile adoptate”, a mai supus Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

În concluzie, guvernul acționează cu deplină bună credință și maximă operativitate să rezolve ceea ce s-a convenit cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor în urma întâlnirilor și dialogurilor susținute avute cu miniștrii Agriculturii și Transporturilor.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut