Fumatul devine interzis în România

2 minute de citit
Close-up Of A Person's Breaking Cigarette Over Blocks Showing Stop Text
- Publicitate -

Fumătorii care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt vizați. Senatul României a adoptat tacit proiectul de lege. Iată despre ce este vorba:

Minorii nu vor mai avea voie să fumeze în spații publice

Senatul României a adoptat tacit o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul

Propunea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Ea prevede că „interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora.”

Legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare eforturi autorităţilor cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun fumatului de către această categorie sunt lipsite de rezultat.

Amendarea minorilor care fumează în spații publice

Vă amintim că în septembrie 2022, parlamentarii au venit cu un nou proiect de lege care prevedea ca minorii care sunt prinși că fumează în spațiile publice să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 100 de lei și 500 de lei

 

 

 

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut