Fotbal feminin: CFR 1907 Cluj (Venus Maramureș)- UTA Arad 1-2 (1-1)

4 minute de citit
- Publicitate -

Cu un excelent moral după acel 1-1 în deplasare la Olimpia Satu Mare și 7-0 acasă cu CSM Deva (ocupantă a locului trei), CFR Cluj, titulatură sub care evoluează din acest sezon fetele de la Venus Maramureș au început cu mult aplomb confruntarea cu liderul seriei întâi.

Un duel în care fiecare formație și-a adjudecat victoria pe propriul teren, 5-0 și 2-0 pentru textiliste, în prima etapă a sezonului regulat plus meciul tur din turul suplimentar, în speță un 2-0 reușit de fetele noastre în runda a șasea a sezonului regulat.

Prima acțiune consistentă a maramureșencelor consemnată în minutul 10 avea să aducă și deschiderea scorului. Degajare inspirată a Andreei Szigheti, balonul ajunge la Larissa Boloș care profită de ieșirea neinspirată dintre buturi a celei care se și ocupă de pregătirea arădencelor Valentina Calalb, și trimite spre poarta goală de unde Alexandra Cușai reia plasat pentru 1-0.

Încet încet, arădencele reușesc să echilibreze partida deși aceiași Cușai putea dubla avantajul formației gazdă în minutul 14. Patru minute mai târziu, mijlocașul de bandă Estera Prunar are șansa să restabilească echilibrul însă șutul puternic expediat din unghi de pe flancul stâng este respins de Szigheti în bara transversală.

Egalarea va veni totuși în minutul 30 atunci când Dalia Ursuțiu inițiază un contraatac pe partea dreaptă, centrează, iar Bianca Todor din doar 8 metri nu face decât să pună latul pentru un 1-1, scor cu care se va și intra la pauză.

În actul secund, fetele noastre își pierd din prospețime, precipitându-se și înghesuind jocul în axul central, fără a deschide cu aceiași acuratețe jocul pe benzi. La ultima fază a partidei, textilistele din Arad, beneficiază de o lovitură liberă directă de la circa 25 de metri din axul central, execută magistral Carla Kruger care cu un șut plasat în stânga portarului, face ca cele trei puncte să intre în visteria formației din Arad.

Pentru fetele noastre urmează ultimele trei etape stagionale, cu o primă deplasare pe terenul Academiei de Fotbal Florești, urmat de un ultim joc acasă cu ultima clasată Olimpia Satu Mare, o penultimă etapă în care vor sta, urmată de deplasarea de la Deva.

CFR 1907 Cluj – UTA Arad 1-2 (1-1) Liga 3 Fotbal Feminin Etapa 6 tur suplimentar

Arbitrii: Cristian Codrea (Baia Mare), Gabriel Pante (Chechiș), Vlad Parge (Buciumi)

Marcatoare: Alexandra Cușai (10) / Bianca Maria Todor (30), Carla Kugler (90)

Cartonașe galbene: Antonia Răcian (65), Codruța Verdeș (75)

FC CFR 1907 Cluj:

1.Andreea Szigheti – 21.Andreea Sbîrcea (22.Denisa Muntean 75), 20.Florica Suciu, 2.Lucia Vălean, 4.Adela Mateșan - 6.Adelina Giurgiu (17.Codruța Verdeș 67), 8.Giulia Pop, 14.Antonia Răcian, 5.Gabriela Vilaky – 18.Alexandra Cușai, 7.Larissa Boloș

Rezervă neutilizată: 15.Leea Știr

Antrenor: Ștefan Butuza

FC UTA Arad:

12.Valentina Alexandra Calalb – 9.Casiana Alexia Roz (3.Hania Raysa Nuhaiu 78), 22.Bianca Vanesa Roman, 7.Alexandra Maria Gligor-cpt, 6.Jasmine Ursuțiu Mandoc (11.Lavinia Gontean 57)- 2.Dalia Ursuțiu Mandoc, 8.Laura Denisa Mihăieș, 10.Cătălina Mariana Ciobanu, 16.Carla Kugler, 5.Estera Georgiana Prunar – 15.Bianca Maria Todor

Rezervă neutilizată: 4.Laura Denisa Pârv

Antrenor: Valentina Alexandra Calalb

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut