Finala Ligii Naționale de Rugby – Știința Baia Mare vs Dinamo București

2 minute de citit
- Publicitate -

Sâmbătă 9 decembrie rugby-ul autohton își consumă ultimul episod al ediției de campionat 2023. Stadionul Ghencea din capitală va găzdui începând cu ora 11.00 finala pentru locurile 3-4 cea dintre C.S.A.Steaua București și Sport Club Municipal Timișoara (într-un meci având ca miză obținerea medaliilor de bronz).

Formația bănățeană cea care și-a asigurat și disputarea finalei Cupei României, joacă pentru al treilea an consecutiv finala mică a campionatului intern, în timp ce militarii au ratat anul acesta să joace cu trofeul pe masă în ambele competiții interne.

Două ore mai târziu (ora 13.00), Stadionul Național Arcul de Triumf va fi gazda finalei mari a Ligii Naționale de Rugby, o inedită finală a ultimilor ani, cea dintre campioana în exercițiu C.S.M.Știința Baia Mare și revelația ultimilor ani, Clubul Sportiv Dinamo București.

Miza acestei finale a Ligii Naționale de Rugby este una deosebită, în condițiile în care zimbri joacă pentru al 15 an consecutiv o finală de campionat intern, fiind de 9 ori câștigătoare, în timp ce buldogii cu 16 titluri naționale la activ revin într-o finală după mai bine de 15 ani, ultima finală jucată fiind cea de pe data de 31 mai 2008 C.S.Dinamo – C.S.A.Steaua 6-0 (3-0).

Meciul ce va decide câștigătoarea titlului național va fi oficiată la centru de bucureșteanul Cristian Șerban secondat la cele două tușe de Alexandru Eugen Ionescu tot din capitală și Robert Andrei Diaconescu din Constanța.

Arbirii numerele 4 și 5 sunt Șerban Vasiliu din București și Florin Bonea din Măgureni – județul Prahova în timp ce arbitru video va fi prezent Vlad Iordăchescu din București. Observator din partea Federației Române de Rugby va fi delegat Nicolae Valerică Frîncu din Baia Mare.

Alin BOȚIOC

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut