“Fii avocat în școala ta”

2 minute de citit
- Publicitate -
Proiect de responsabilitate socială inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România.
După o primă ediție de succes, desfășurată în anul școlar 2021-2022, în care 35 de avocați voluntari au reușit să aducă educația juridică la un număr de aproximativ 5000 de elevi de gimnaziu și liceu, a venit momentul lansării celei de-a doua ediții.
În anul școlar 2022-2023 și-au anunțat intenția de a participa peste 75 de școli gimnaziale și licee din județul Maramureș, astfel încât mesajul avocaților voluntari va fi auzit de un număr și mai mare de elevi. Dar și numărul avocaților care doresc să se implice în proiect este mai mare. Și cu atât mai mult este de salutat această intenție, cu cât activitatea avocaților este benevolă și neremunerată.
Lansarea ediției a II a a avut loc în Sala Festivă a Colegiului Național Vasile Lucaciu din municipiul Baia Mare, în prezența dlui Decan al Baroului Maramureș – avocat Florin Andreicuț, a Inspectorului școlar General – profesor Pop Mihai Cosmin, a inspectorului școlar pentru activități extrașcolare – profesor Pîrvu Maria Gabriela, a coordonatorului de proiect la nivelul județului Maramureș – avocat Cioltea Alina, a reprezentantului gazdei, în persoana directorului adjunct profesor Apostol Anca, a coordonatorului de proiect la nivelul municipiului Baia Mare – avocat Pîrvu Ionuț-Rareș, dar și a profesorilor responsabili la nivelul instituților de învățământ implicate în proiect, a reprezetanților elevilor precum și a avocaților voluntari, membrii ai Baroului Maramureș.
Un moment emoționant a fost reprezentat de testimonialele exprimate de elevii Pintea Bianca și Iercoșan Andrei, care au au fost participanți în ediția anterioară a proiectului FAST.
Interesul manifestat pentru temele ce vor fi discutate, precum organizarea judiciară, rolul fiecărui profesionist în drept, abuzul de drept, bullyingul, agresiunile fizice, infracțiunile privind viața sexuală, infracțiunile informatice sau infracțiunile legate de droguri, denotă necesitatea introducerii pe viitor în programa școlară a cursurilor de educație juridică.
- Publicitate -
TAGGED:
Share this Article
Sari la conținut